Уютната ни тераса

Мебелировка

Изберете мебели, които са удобни и подходящи за външно ползване. Меки дивани, столове с подлакътници и маси с места за напитки и храна са отличен избор. Може да добавите и хамак или люлка за допълнителен комфорт.

Осветление

За уютна атмосфера изберете топло, димиращо осветление. Подвесени фенери, гирлянди с лампи или свещи могат да добавят много уют и да създадат приятна атмосфера през вечерта.

Други

Растения: Зелените растения и цветя могат да превърнат терасата в прекрасен оазис. Изберете растения, които ще процъфтят във вашия климат и ще добавят цвят и живот към пространството.

Текстили: Добавете меки възглавници, топли пледове и килими, за да създадете уютно и приглушено усещане. Изберете тъкани, които са устойчиви на атмосферните влияния.

Огнено място или печка: Ако имате достатъчно място и е безопасно, огнено място или печка могат да добавят много уют към терасата. Те създават топлина и светлина, а също така могат да бъдат използвани за приготвяне на храна.

Прегради: Ако искате повече интимност, можете да добавите прегради като бамбукови ширмове, висящи текстили или декоративни панели. Те могат да предложат защита от вятъра или слънцето и да добавят допълнителен елемент на декора.

Музика: Добрата музика може да внесе уютна атмосфера. Инсталирайте външни говорители или използвайте портативен Bluetooth говорител, за да можете да слушате любимите си песни, докато се наслаждавате на терасата.

Водни елементи: Малък фонтан или дори просто въздушна баня с вода може да внесе успокояващ звук на течаща вода и да създаде усещане за прохлада по време на горещите летни дни.

Освежаващи напитки и храна: Нищо не може да сравни уютната атмосфера на терасата с любима книга, хладна лимонада или чаша вино.

Използвайте вертикалното пространство: Ако пространството на терасата е ограничено, използвайте вертикалното пространство за окачване на растения, светлини или дори декоративни елементи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *